Coöperatie Bommelerwaar viert succesvolle campagne

Coöperatie Bommelerwaar heeft de campagne ‘Samen gaan we voor de wind’ met succes afgerond. Door de enthousiaste deelname van meer dan 200 inwoners en ondernemers uit de regio en omstreken is een bedrag van ruim 1,1 miljoen euro ingelegd voor de bouw van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen.

Grote betrokkenheid uit de omgeving 

De campagne, die liep van 15 mei tot en met 26 juni bood mensen de kans om via obligaties te investeren in het Burgerwindpark. Deze mogelijkheid is met open armen ontvangen, wat resulteerde in de deelname van meer dan 200 mensen. “Het waren zes mooie weken waarin we veel mensen in de Bommelerwaard hebben bereikt en gesproken. We zijn erg blij met alle investeerders, voor een deel nieuwe leden, en zijn trots op het groene hart van de Bommelerwaarders”, zegt voorzitter Remco Reijke.

Investeringen die lonen 

Met hun bijdrage profiteren investeerders niet alleen financieel - ze ontvangen een rente tussen de 4,5 en 7 procent - maar dragen ze ook bij aan een duurzame toekomst en een spaarpotje voor hun (klein)kinderen. Verder gaat van elke opgewekte megawattuur (MWh) € 0,75 naar het Omgevingsfonds Maasdriel, dat lokale projecten gaat ondersteunen.

Om de bouw van het Burgerwindpark te financieren heeft Coöperatie Bommelerwaar in totaal 3,5 miljoen euro nodig. Het resterende bedrag wordt aangevuld door een andere Nederlandse energiecoöperatie die als aandeelhouder deelneemt: Deltawind, gevestigd op Goeree-Overflakkee. Zo krijgt Coöperatie Bommelerwaar de kans om voldoende extra vermogen te verwerven, zodat zij op een later moment – waarschijnlijk na ingebruikname van het windpark - deze zuster coöperatie-aandeelhouder kan terugbetalen.  Voor de huidige obligatiehouders blijven rente en investeringsvoorwaarden  gelijk.

Groene energie voor 10.000 huishoudens 

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen, een samenwerking met Green Trust Projects uit Oosterbeek, zal voorzien in de energiebehoefte van meer dan 10.000 huishoudens. De bouwvoorbereidingen starten vanaf half augustus, met de verwachting dat het windpark eind 2025 operationeel zal zijn. Via de klankbordgroep en huis-aan-huis brieven worden direct omwonenden op de hoogte gehouden.

Foto (Christine Wevers): De vrijwilligers van Coöperatie Bommelerwaar proosten op het resultaat van de campagne: ruim 1.1 miljoen euro voor de realisatie van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen. 


Deel op: