Het windpark

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is een initiatief van Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust, die samen met vijf grondeigenaren vergunningen hebben ontvangen om drie windturbines te bouwen op de locatie Lage Rooijen langs de A2.  

De locatie
Het Burgerwindpark komt direct ten oosten van de rijksweg A2 te liggen. Hoenzadriel ligt op zo’n 1,6 kilometer ten oosten van het geplande Burgerwindpark en de dorpen Hedel en Velddriel op zo’n 2 kilometer.

Productie 
We verwachten dat het windpark ongeveer 40 miljoen kilowattuur (kWh) gaat opleveren. Dit is voldoende om circa 11.500 huishoudens te voorzien van groene stroom.  

De eigenaren 
Het windpark is ondergebracht in een aparte bv. Deze bv heeft twee aandeelhouders: Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust Projects BV. Beide aandeelhouders hebben 50% eigendom van het windpark.
Coöperatie Bommelerwaar is een initiatief van bewoners uit de Bommelerwaard, die samen willen werken aan een duurzame en gezonde leefomgeving.  Dat doen zij onder andere door groene stroom op te wekken in lokale energieprojecten. Iedereen die in de Bommelerwaard woont kan lid worden van Coöperatie Bommelerwaar. De coöperatie is van haar leden, daarmee is 50% van het windpark in eigendom van bewoners uit de Bommelerwaard.
Green Trust is een bureau dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, bouw en beheer van duurzame energieprojecten. Zij hebben veel expertise in huis als het gaat om de ontwikkeling, bouw en beheer van windparken.  

De planning 
We verwachten na de zomer van 2024 te gaan bouwen. In het najaar van 2025 is het windpark dan operationeel.  

Meer weten?
We hebben zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden op onze FAQ pagina.
Heb je toch nog een vraag? Stel deze dan gerust via info@windparklagerooijen.nl en kom met een van ons in gesprek.