Maak kennis met vrijwilliger Luuk de Bok

Aan Burgerwindpark A2 Lage Rooijen werken veel mensen mee. Zeker nu we midden in de campagne zitten en de inschrijving voor obligaties open is. Achter de schermen kraken de hersens. Zo moet de inschrijving helder en correct verlopen. Luuk de Bok, enthousiaste vrijwilliger van Coöperatie Bommelerwaar, verzorgt dit voor het Burgerwindpark.

Luuk is bijna 72 en sinds 2019 met pensioen. Hij maakte kennis met de coöperatie via een bericht in de krant. ‘Ik las over de plannen voor een duurzame Bommelerwaard. Natuur en klimaat gaan mij erg aan het hart. Toen ben ik lid geworden.’ Al snel daarna werd hij actief, eerst in de commissie communicatie. ‘Vanwege mijn arbeidsverleden kwam vervolgens het project ledenadministratie in beeld.’

ICT
Dit past goed bij Luuk. ‘Na een reorganisatie bij het chemisch bedrijf waar ik werkte ben ik omgeschoold tot ICT’er. Ik kwam terecht in de ontwikkeling en beheer van grote bedrijfsadministratie-systemen, onder meer bij de overheid.’ Luuk richtte voor het Burgerwindpark onder meer het digitale inschrijfproces in en helpt nu mee met de uitvoering. Maar hij doet nog meer, want als je vragen hebt en een e-mail stuurt is de kans groot dat je antwoord krijgt van Luuk.

Tijd verdelen
Hij denkt dat hij de komende tijd nog druk zal zijn met de coöperatie. ‘Ik vind het mooi wat Bommelerwaar wil bereiken en wil graag nog een poos mijn bijdrage leveren.’ Hij vertelt dat hij zijn tijd wel moet verdelen. Hij rijdt namelijk ook op de buurtbus in Maasdriel. Het zegt iets over zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Alem
Hij heeft zijn plek gevonden in de Bommelerwaard. Dit blijkt ook uit zijn enthousiasme over Alem. Na het overlijden van zijn vrouw in 2021 is hij hier naartoe verhuisd. Hij woont nu dichter bij zijn dochter en kleinkinderen in Zaltbommel. Hij wil graag nog kwijt dat het geweldig wonen is in Alem. ‘Ik ben geboren en getogen in Gorinchem, maar ik heb me in Alem meteen welkom gevoeld.’ Hij is onder meer actief in het jeu de boulen en bij seniorenclub ’t Verzetje. ‘Er zijn hier geloof ik 14 verenigingen op 650 inwoners. Het is een warme gemeenschap.’

Luuk hoopt al zijn bezigheden nog jaren vol te houden. ‘Ik geniet ervan, want je weet het maar nooit.’ Hij besluit: ‘Nou, dit is mijn verhaal.’ Bedankt voor het delen Luuk!


Deel op: