Geslaagde online informatiebijeenkomst op 25 februari 2021

We zijn blij dat we in deze lastige coronatijd toch een geslaagde digitale informatiebijeenkomst konden organiseren voor direct omwonenden en andere geïnteresseerden. Deze sessie was een vervolg op eerdere informatie, dialoogbijeenkomsten en klankbordgroepsessies die afgelopen periode hebben plaatsgevonden. We ontvingen 30 aanmeldingen voor deze bijeenkomst.

Na het positieve besluit van de gemeenteraad van Maasdriel voor een wijziging van het bestemmingsplan in november 2020 gaan we verder met de ontwikkeling van het windpark. Op verzoek van de gemeenteraad is de direct-omwonenden ruimhartiger gemaakt.

Besproken onderwerpen

Tijdens de informatiebijeenkomst passeerden diverse vormen van (financiële) participatie. We hebben we niet alleen de (aangepaste) direct-omwonendenregeling toegelicht, maar ook het Burgerwindparkfonds en de toekomstige investeringsmogelijkheden.

De deelnemers deden tijdens de sessie een aantal suggesties om aandacht te besteden aan bepaalde onderwerpen. Onder andere over veiligheid en inzicht in onderwerpen waar de omgeving inbreng in kan hebben. Dit pakken we in samenwerking met de klankbordgroep verder op.

De deelnemers konden terugzien op een interessante informatie-sessie. Na afloop reageerden deelnemers met: “open en goede informatie, netjes gedaan, niks nieuws gehoord, prima maar live is fijner, overzichtelijk, eerlijk, ordentelijk”.

Link naar de presentatie van de bijeenkomst.

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan meer informatie over Burgerwindpark Lage Rooijen, surf dan naar de homepage: www.windparklagerooijen.nl.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief via deze link.
Aanmelden voor de klankbordgroep, kan ook via deze link (email).

 


Deel op: