Aandacht voor ons Burgerwindpark bij 1Vandaag!

Eén Vandaag besteedde op 4 februari 2021 aandacht aan de windmolendiscussie en aan ons beoogde Burgerwindpark A2 Lage Rooijen nabij Hoenzadriel in het bijzonder. Ons klankbordgroeplid Ans Laheij vertelt in de uitzending dat de windmolens van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen haar uitzicht gaan belemmeren. D66-raadslid van Maasdriel Tom van Engelen erkent dit. Maar gaf in de uitzending ook aan dat het tijd is om te handelen tegen de klimaatverandering. "Onze kinderen leven langer in de toekomst dan wij.". We begrijpen de gemengde gevoelens bij sommige bewoners over de komst van windmolens. Met onze aanpak (50% van de opbrengst komt terecht bij de omgeving, een Burgerwindparkfonds met een jaarlijkse afdracht aan de omgeving, speciaal voor direct-omwonenden een direct omwonendenvergoeding en aandacht voor de biodiversiteit) hopen we een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving.

Kijk via de volgende link naar de uitzending: https://www.npostart.nl/eenvandaag/04-02-2021/AT_2155955 


Deel op: