"Windmolens zijn een prima invulling in deze oksel van de A2!" Terugkoppeling online informatie- en dialoogbijeenkomst

"Windmolens zijn een prima invulling in deze oksel van de A2!" was feedback die wij ontvingen tijdens een telefonisch gesprek met een beschikbare expert tijdens de online informatie- en dialoogbijenkomst. Op 6 mei organiseerden Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust een online informatie- en dialoogbijeenkomst over het beoogde Burgerwindpark A2 Lage Rooijen. Deze online bijeenkomst is, vanwege de uitbraak van het coronavirus, in plaats gekomen van de eerder geplande fysieke bijeenkomsten in Velddriel en Maaspoort, eind maart en begin april.  

Via de website www.windparklagerooijen.nl konden geïnteresseerden korte informatiefilmpjes bekijken over diverse onderwerpen die gerelateerd zijn aan dit initiatief. Vooral de filmpjes over “Doe je mee? Participeer!”, “Coöperatie Bommelerwaar”, “Locatiekeuze, planning en zienswijze” en “Geluid, slagschaduw, externe veiligheid en visualisaties” zijn goed bekeken! 
 
Daarnaast konden geïnteresseerden tijdens de online bijeenkomst via telefoon, Whatsapp en sms vragen stellen aan de direct betrokkenen bij de ontwikkeling van het Burgerwindpark. De vragen die gesteld werden, waren zeer uiteenlopend. Zo kwamen er vragen voorbij over bijvoorbeeld de opstelling van de drie windturbines, de afstandsnormen, geluid, deelname aan de ontwikkeling van het Burgerwindpark en hoe de omgeving op de hoogte wordt gehouden. Ook konden geïnteresseerden vragen stellen via de papieren post. Voor zover bekend is daar geen gebruik van gemaakt. 

Om zoveel mogelijk inclusief te zijn, is de online bijeenkomst in verschillende media onder de aandacht gebracht. Zo is er vanuit het Burgerwindpark een digitale nieuwsbrief verspreid, zijn een tweetal advertenties geplaatst in de lokale bladen (Carillon en Bossche Omroep) en is de website www.windparklagerooijen.nl live gegaan. Daarnaast is de online bijeenkomst gepromoot op de socials van Cooperatie Bommelerwaar, gemeenten en dorpsraden. 

Heeft u nog vragen, wensen en aandachtspunten, stuur dan een e-mail naar info@windparklagerooijen.nl. En schrijf u in voor onze nieuwsbrief op www.windparklagerooijen.nl. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent Burgerwindpark A2 Lage Rooijen.  


Deel op: